Asus h81m-e m51ad dp mb bios

aykut025

bu anakarttan mevcut asusdan son bıosu indirip kurdum 802 kodlu fakat sistem çalıştıgı halde yeniden başlat yapmıyor

aykut025

peki bios girdiniz sistem açmayin biosta yeniden başlatma yapiyormu?

hayır ne bıosdan nede pc açıldıkdan sonra yeniden başlat komutu verilince sistem çalışıyor fakat ekran gidiyor görüntü gelmiyor ama pcyi normal bilgisayarı kapat dedigimde kapanıyor sonra açma tuşuna basınca normal çalışıyor sadece hiçbir şekilde yeniden başlat çalışmıyor

gobrasoft

Tek Yıldız Elektronik - Trabzon
Yönetici
hayır ne bıosdan nede pc açıldıkdan sonra yeniden başlat komutu verilince sistem çalışıyor fakat ekran gidiyor görüntü gelmiyor ama pcyi normal bilgisayarı kapat dedigimde kapanıyor sonra açma tuşuna basınca normal çalışıyor sadece hiçbir şekilde yeniden başlat çalışmıyor

Peki bios yükseltmeden önce de bu sorun varmıydı. Yoksa sorundan dolayı mı bios yükselttiniz. Ayrıca son zamanlarda işlemci değiştirdiniz mi. ?

aykut025

bıos yükselmeden önce sorun yoktu son bıos yükselmesini yaptıkdan sonra oldu hatta suan alt versiyon bıosda yüklesem düzelmiyor işlemci bıosdan önce degiştirdim

gobrasoft

Yönetici
bıos yükselmeden önce sorun yoktu son bıos yükselmesini yaptıkdan sonra oldu hatta suan alt versiyon bıosda yüklesem düzelmiyor işlemci bıosdan önce degiştirdim

Anladım. Bunları sordum çünkü bu anakartta işlemci değiştirdikten sonra bu sorunu yaşayanlar olduğunu söyleyen kişilerin olduğunu forumlarda okumuştum. Fakat eski sürüm biosa geçmene rağmen sorunun devam etmesi gerçekten ilginç. Eski sürüm biosu nereden aldınız. Biosda sorun olma ihtimali olabilir.

gobrasoft

Yönetici
asusun sitesinden indirmiştim

Gerçekten enteresan. Üretici yazılımı ile anakartta bu tür bir sorun yaşanıyor ise sorunun başka bir nedeni olması gerekiyor. Aşağıda paylaştığım bios dosyasını eprom cihazı ile flashlayarak sonuç paylaşabilirmisiniz. Çalışan anakarttan alınan Orjinal biostur.

Link:

Son düzenleme:

aykut025

Üretici ASUSTeK COMPUTER INC.
Model K30AD_M31AD_M51AD_M32AD (SOCKET 1150)
Sürüm Rev X.0x
Yonga Tedarikçisi Intel
Yonga Modeli Haswell
Yonga Revizyonu 06
Güneyköprüsü Tedarikçi Intel
Güneyköprüsü Modeli H81
Güneyköprüsü Revizyon C2
System Temperature 122 °C
BIOS
Marka American Megatrends Inc.
Sürüm 0802
Tarih 3.08.2015