asus SABERTOOTH-990FX anakart bios

asliyucegsm

s.a
SABERTOOTH-990FX rev.1.01 arkadaşlar çalışan denemiş bios olan varmı sitesinde tek bios vermiş denedim ama emin olmak için başka denemek istiyorum birde anakart üzerinde cpu kırmızı led yanıp sönüyor debug post card hata kodu displayde 00 hatası var
25l3206e bios chip
kolay gelsin

Trbios

Blc bilişim Bilgisayar Servisi İstanbul
Yönetici
bende ayni x79 var cpu led kırmızı yanıyor bende çözemedim bios felan değil oyle kaldırdım duruyor

asliyucegsm

biraz araştırdım yurt dışıdan her kesde aynı sorun var yapan yok kısa devre yok işlemci ısnıyor. yalnız ordaki ite lpc konrol gibi yenisi olmayınca deneyemiyorsun mantık aynı ama deneyecek malzeme yok
yaptıgım ölçümler
1.ram voltajları var
2.işlemci ısnıyor ve işlemci mosfetlerinde sinyaller var yani çalışıyor
3.tum entegrelerin yanındaki kristallerin sinyalleri var
4.bios voltajları var ama bios 6 bacakda sinyal yok
5.ekran kartı dışardan aparat ile denedim halen görüntü yok aslında şema olsa kuzeyden giden ite ye giden lpc debug sinyallerini bakabilsek kesin belki bir netice alabiliriz aslında bu makinelerle çok oyun oynandıgı aslında bence kuzey olabilir çünkü termal pad leri baktım tamemen deforme olmuş
hafıza pili saglam sen denermisin net 3volt olan bir pil
kolay gelsin

Trbios

Yönetici
biraz araştırdım yurt dışıdan her kesde aynı sorun var yapan yok kısa devre yok işlemci ısnıyor. yalnız ordaki ite lpc konrol gibi yenisi olmayınca deneyemiyorsun mantık aynı ama deneyecek malzeme yok
yaptıgım ölçümler
1.ram voltajları var
2.işlemci ısnıyor ve işlemci mosfetlerinde sinyaller var yani çalışıyor
3.tum entegrelerin yanındaki kristallerin sinyalleri var
4.bios voltajları var ama bios 6 bacakda sinyal yok
5.ekran kartı dışardan aparat ile denedim halen görüntü yok aslında şema olsa kuzeyden giden ite ye giden lpc debug sinyallerini bakabilsek kesin belki bir netice alabiliriz aslında bu makinelerle çok oyun oynandıgı aslında bence kuzey olabilir çünkü termal pad leri baktım tamemen deforme olmuş
hafıza pili saglam sen denermisin net 3volt olan bir pil
kolay gelsin
valla utam ben çok ugraştım yedek parça olmadiği için birşey aapaamadim benimkide cpu ısı az var ama cpu led ynaıyor oyle kaliyor aslnda bu anakartlar yapısa çok ekmek yediri parça olmayınca oyle kalıor yapaarım dersen bendekni bie gönderirim sana :) yapmadiğim şey kalmadi söyle bir durum var kart çlışıyordu sonra bizim elamn sabah elip çalıştırınca açılmamış baktım baaktım o bana ben ona baktım sadece gerçekten iyi kartlar ama arzaları yapılamıor yabancı forumlara girdim baktım herkeste aynı sorun işlemci ediler işlemci dediler işlemciyi değiştim ama sonuç değişmedi yabancı forularda mobo değişimiyle duzeltmişler anakart değişim ypmışlar bende oyle vitrinde duruyor

Trbios

Yönetici
sendeki amd serisi bendekler intel 4 adet intel serisi var x58 x99 mevcut gigabayt 1 asus 2 msi 1 gigabyt pert zaten diğrleride aynı sorun

asliyucegsm

s.a
ustad masa üstü anakart ile ugraşmayı hiç sevmiyor cıhazı iade ettim fazla müdahale etmedim müşteride bi mantık var verdigimde tetik alıyor lambalar yanıyor diye allah korusun bozuk anakartı üzerine yıkmaya çalışanlar oluyor bu anakartlar seninmiş kuzey köprüsünü lehimlerin erime derecesine gele kadar bir ıstmayı dene kalıp yoktur tahminim
zaten butun sıkıntı malzeme bir de şu var mobo anakartdan bahsediyor benim test kartıdımda mobo led yanıyor yani kartta göre anakart voltajları var demek
1.cpu
2.dram
3:vga
4.pch

bunlar yanmıyor pch veya ite olabilir
kolay gelsin

Trbios

Yönetici
bende ugraşmaayacağim elimde oyle duruyor :) geçmiş olun