TRBios'a Hoş Geldin!

Merhaba Sayın Üye Aramız'a hoş geldiniz Tüm Konu içeriklerimizi beğenerek destek olunuz. Firma ünvan ismi belirtiniz ✔️ Umarim İyi Vakit geçirmeniz dileğiyle ✔️

Dell N5010 UMA işlemi

Trbios

Blc bilişim Bilgisayar Servisi İstanbul
Yönetici
Tepki
297
Web
www.Trbios.com

Rank

1- Kırmızı kutucuklardaki parçalar sökülecek, ok işareti olanlar taşınacak, artanlar çöp.
2- 25MHz kristal, dibindeki iki kapasitör ve 1 Megaohm direnç kritik. Bu iki kapasitör 10-20pf gibi çok küçük değere sahip. Direnç kesinlikle 1 Megaohm olacak. Bu dört parça özellikle HM55 çipsetli anakartlarda HM55 dibinde bulunuyor. Hurda anakart varsa grubu olduğu gibi oradan söküp aktarabilirsiniz.
3- ATI GPU beslemesinden İntel Grafik besleme girişine kablo çekilecek. Kablo ince olmayacak, aksi takdirde yükte stabilite bozulur.
4- HM yüzündeki 0 ohm grup dirençler hurdalardan temin edilecek. 0 ohm olması şart değil. 10 ohm ya da 22 ohm takıp sorunsuz çalıştırdığım oldu.
5- Bios pilini çıkararak Cmos Clear yapmayı unutmuyoruz.
6- Butün işlemlerin tamamlandığından emin olduktan sonra kartı güzelce temizleyip büyüteç altında kontrol edelim. İşlem yapılan kısımlarda kısadevre ya da temassızlık olmadığından emin olduktan sonra deneme yapalım.

Solda yapılacak işlemler, sağda tamamlanmış hali görülüyor.

Tam çözünürlük burada --->

Ekli dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 33
  • 3.jpg
    3.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 33
  • 4.jpg
    4.jpg
    982 KB · Görüntüleme: 32
  • 5.jpg
    5.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 30
  • 6.jpg
    6.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 29
  • 7.jpg
    7.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 30
  • 8.jpg
    8.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 27
  • 1.jpg
    1.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 33

asliyucegsm

Tepki
51

Rank

s.a
ustad onlar network diye geciyor
network smd
onlar turkiyede yok yurt dışı alırsanda tam ölçüleri bilmen gerek kumpas ile bakıp öyle yoksa farklı alıyorsun bence ince tel çek ben aldım alex preesden buyuk almışım bende tel çekiyorum
kolay gelsin

asliyucegsm

Tepki
51

Rank

s.a
arkadaşlar bu n5010 larda umadan sonra vga ve hdm görüntü alamıyoruz yapan arkadaşlar varmı netice alan şema varsa eklermisiniz
kolay gelsin

asliyucegsm

Tepki
51

Rank

tşk ama zaten panel de görüntü alıyorum bi sıkıntı yok her şey normal işte 40 yılında başında bir müşteri hariciye görüntü aktarıp o şekilde kullanıyormuş hariçiye vga veya hdm istiyormuş cıhaz başka bir meslektaşın müşterisinin bu zamana kadar kimse istemedi.
kolay gelsin

asliyucegsm

Tepki
51

Rank

bios denemedim forumda varmı bakmadım

Son düzenleme:

escape

Tepki
12

Rank

uma sonrası 3 beep sorunu ıle karşılaşan var mı

asliyucegsm

Tepki
51

Rank

yapılan işlemlerin tekrar gözden gecirin 0 om 4 dirençlerin bacaklarını kontrol edin gözden kaçan bir şey vardır
kolay gelsin

Anakart Satış E-ticaret

BLC Bilişim Bilgisayar Servisi