TRBios'a Hoş Geldin!

Merhaba Sayın Üye Aramız'a hoş geldiniz Tüm Konu içeriklerimizi beğenerek destek olunuz. Firma ünvan ismi belirtiniz ✔️ Umarim İyi Vakit geçirmeniz dileğiyle ✔️

pegatron h36t bios ekranında takılı kalıyor

ttyt

Tepki
0

Rank

Selamun Aleyküm

Hobi olarak evde kendi çapımda bilgisayar tamiri yapıyorum. Elimde arızalı olarak aldığım casper model bir bilgisayar var
anakart modeli pegatron h36t rev 2.3
Arızası
Bios ekranında takılı kalıyor ve fan hızlı bir şekilde dönüyor. Bios menü ve boot menüye girmiyor.

Yaptıklarım:
Yeniden bios yazdım. Sadece ekrandaki casper logosu değişti sorun aynen devam ediyor.
Muadil arızalı anakart buldum İO yu (ene olan) değiştirdim sorun aynen devam ediyor. ( Değiştiğim İO kontrollerin bir ayağı oksitlenmişti )

Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevaplarını için şimdiden teşekkürler.

Trbios

Blc bilişim Bilgisayar Servisi İstanbul
Yönetici
Tepki
297
Web
www.Trbios.com

Rank

güneyden kaynaklı olma ihtimali olabilir güney ısıları normal mi ?

ttyt

Tepki
0

Rank

güney köprü ısısı normal gibi elimi rahatlıkla üstünde tutabiliyorum ama ekran kartı için aynı şeyi söyleyemem baya ısınıyor elimi 1 2 saniyeden fazla tutamıyorum

Trbios

Yönetici
Tepki
297
Web
www.Trbios.com

Rank

hocam ekran kartı bu porblemi yapar mı yapar casperlarda çok ça karşılaşılanbi durum bende i5 6.nesil cihazda karşılaştım aynı durum ile kenidini teknik sevis sanana arkadaş ekran kartının sogutucusunun altına termal pad koymuş oyle çaıştırmış ssdli cihaz windows açana kadar oluyordu pad sogutamayınca güney ve ekran kartı değişimi yapmak zoruda kaldim denemi ekran kartı ısındıgından dolayı guneye kadar gitmiş arza 2 bir yaniyordu mecbur değiştim sonra makina kendisine geldi

ttyt

Tepki
0

Rank

hocam ekran kartı bu porblemi yapar mı yapar casperlarda çok ça karşılaşılanbi durum bende i5 6.nesil cihazda karşılaştım aynı durum ile kenidini teknik sevis sanana arkadaş ekran kartının sogutucusunun altına termal pad koymuş oyle çaıştırmış ssdli cihaz windows açana kadar oluyordu pad sogutamayınca güney ve ekran kartı değişimi yapmak zoruda kaldim denemi ekran kartı ısındıgından dolayı guneye kadar gitmiş arza 2 bir yaniyordu mecbur değiştim sonra makina kendisine geldi

Sadece ekran kartını değişsek kurtulur mu acaba yada UMA yapsak makina kendine gelirmi. Siz ne önerirsiniz. Ne yapmalıyım ?

Düzenleme: İnternette biraz araştırma yaptım. Ekran kartının bobinini kaldırdım (biosta düzenleme yapılması gerekiyormu hiç bir fikrim yok). Tetikleme yaptığımda bir müddet pc çalışıyor (görüntü vermiyor ) sonra kendini kapatıyor.

Son düzenleme:

Trbios

Yönetici
Tepki
297
Web
www.Trbios.com

Rank

Uma sansin var mi var ama ona gore bir bios ve birdedokumanblazim sitede olmasi gerekiyor bakarsanbdokumana yardimci olacaktir

ttyt

Tepki
0

Rank

Link ölmüş yeniden yükleyebilirmisiniz.

Ek olarak sadece ekran kartının bobinini kaldırmak yeterli oluyormu.

h36t için yüklenen fotoları inceledim bobinden başka birşey gözüme çarpmadı.

Şu an işteyim detaylı olarak akşam eve geçince incelerim.

ttyt

Tepki
0

Rank

Resmen güney körüsnü havaya uçurmuş durumdayım. Güç kaynağını kapatmayı unutunca olan oldu.
Aksiliktir havyamın rezistansı bozuldu

Tesellilerim
Şahsıma ait bir anakart olması ne yaptıysam kendime yapmış olduğumun rahatlığı.
Yedek parça niyetine aldığım anakartın güneyinin sağlam olması (kısa devre vermiyor en azından) sadece ekran kartı çipinin sökülmüş olması. (ısıyı abartmışlar biraz)
Hobi olarak yaptığım için uğraşacak bir dünya iş çıktı bana İO - Bios 1 2 komponent aktarımı vs.

Öğrenmek istediğim şu:
Olaki anakart parça aktarımlarını yaptığım zaman çalıştı. Ekran kartına giden bobinide kaldırdım anakart nasıl bir tepki verirse UMA Bios arayışına gireyim.

Trbios

Yönetici
Tepki
297
Web
www.Trbios.com

Rank

tepki olarak çektiği amper nedir. 1.30 geçer durumun damı yoka 1.00 kalıyormu 80 90 60 50 40 hangi amperde kalıyor

ttyt

Tepki
0

Rank

Yardımınız için teşekkürler ama düşündüğüm gibi olmadı. Hüsran :(
Şunu öğrenmek isterim sizden.
Çektiği ampere göre arıza tespiti nasıl yapılır bir dökümanı varmıdır bunun ?

Trbios

Yönetici
Tepki
297
Web
www.Trbios.com

Rank

bunla ilgi döküman içinfrsatım olmadı ik fırsata anlatacağim

Anakart Satış E-ticaret

BLC Bilişim Bilgisayar Servisi