Toshiba L650-15K Anakart Tamiri Hakkında

Mert38

Selamun Aleykum. Elime arızalı toshiba l650-15k geçti. Anakarttaki E-Sata portu kısa devre idi ve bir kondansatör aşırı ısınıyordu. İkisini söküp değiştim. Cihaz açıldı. Fakat bios pili bitik uyarısı veriyordu. Bios pilini de değiştim toparladım cihazı açma düğmesine bastım, cihaz start alıyor fakat görüntü vermiyor. Bios mu çöktü acaba dedim main ve ec bioslarını yazdım fakat açılmadı aynı şekilde. Anakartı geri söktüm start verdim cihaza yine görüntü yok. Chipset ve CPU' da ısı var fakat GPU' da ısı yok. GPU' da tamir vs. yok. Sıfır gibi... Sorun neyden kaynaklı olabilir?

Trbios

Blc bilişim Bilgisayar Servisi İstanbul
Yönetici
Merhaba amper akimini gorebiliyormusunuz mesela 19 v verdiginizde kac amper cektigini gorme imkaniniz varmidir? Var ise amperburya yazabilirmisiniz?

Trbios

Yönetici
Mert bey simdi size bir bios verecegim verdigim biosu yazdiktan sonraki amperi bana soyleyin

Mert38

Hocam yolladığınız biosu yazdım. Ekranda yine görüntü yok. 1.36A çekiyor şuan start alınca.

Mert38

WhatsApp Image 2020-01-10 at 15.55.43 (1).jpg

WhatsApp Image 2020-01-10 at 15.55.43.jpg

Sağlam çalışırken en sağdaki ışık bu şekilde yanmıyordu. Ram yokmuş gibi açıyor sanki makine..

Trbios

Yönetici
Hocam ram yok gibi calimaz calisada bataryasiz amper sabit 80 90 civari ceker bu amperde kalirsa ram sikitilidir.bu amperi gectigi var sayiyorum 1.36 bataryasiz cekiyorsa guneyi kontrol ediniz eger guney voltaslari normal ise ekran kartinda sikiti olabilir haci modeli deyil se guneyini konrol edermisiniz

Mert38

Start verince güney ısınıyor. Arkadan voltajları ölçtüm voltaj da var. Cpu ve Güneyde sorun yok. Ama ekran kartında ısı vs yok. Bobininde de 0.980v voltaj ölçüyorum. Bir de anakartın ortada biyerine hafif baskı uygulayınca anakart kapatıp açıyor kendini.

Trbios

Yönetici
ekran kartı sorunu var ozaman hocam hafif bastırdıgınızda sıkıtı oluyor ise bga alıp deneme yapma imkanınız varmı yada hafif bir ısı uygulayarak denersenız gorutuyu alabilirisniz eger görütü gelir ise ribol yapabilirsiniz iyi forumlar

Mert38

Tamam hocam elimden geleni deneyip sonucu paylaşırım. Çok teşekkür ederim. Bilgisayarcılık işini aslında dayım yapıyor. Ama o da çok genel olarak bakıyor (Sök, tak, format, bakım, kasa onarımı vs.) ben biraz daha derine inmek istiyorum açıkçası. O yüzden Biraz bilgisizlik de var bu konuda. İnternetten video vs. seyrederek ve daha önceden yaşadığım tecrübelerle tamir yapmaya çalışıyorum. Allah hepimize kolaylık versin...

Trbios

Yönetici
Tamam hocam elimden geleni deneyip sonucu paylaşırım. Çok teşekkür ederim. Bilgisayarcılık işini aslında dayım yapıyor. Ama o da çok genel olarak bakıyor (Sök, tak, format, bakım, kasa onarımı vs.) ben biraz daha derine inmek istiyorum açıkçası. O yüzden Biraz bilgisizlik de var bu konuda. İnternetten video vs. seyrederek ve daha önceden yaşadığım tecrübelerle tamir yapmaya çalışıyorum. Allah hepimize kolaylık versin...

hayırlısı olsun kardeşim ne zaman bilgi isterseniz sitemiz açıktır şartyok şurtyok ücret yok paralı satılan bios yok elimden geldiği kadar yarmıdcı olmaya çalışırım iyi forumlar