0.016 amper arıza sayılır mı?

cinnah

New member
Merhaba dostlar ben anakart tamirini yeni yeni öğrenmeye başladım bir kart elimde mevcut. Ayarlı güç kaynağına taktığımda ilk başta 5 amper çekiyordu ve c.c aktifti kısa devre oluyordu bunu öğrendim lakin kısa devreleri söktüğümde taktığımda c.v yanıyor ve sadece start vermeden yani 0.016 amper çekiyor ısınan bir parça yok sizce normal mi yani kısa devre saymayız dimi bu amperi şimdiden cevap yazan elleriniz dert görmesin :):eek::eek::eek::eek::eek:

0.16 amper çekiyor ise ısının parça çok hafif ısınıyordur ve onu anlamanın yolu 2 3 dakika beklettikten sonra bulabilirsin termal ısı kameran yok ise

Yani kısa devre devam ediyor anlamında değil mi ustam tetik vermeden 0 amper olması lazım doğru mu

0.1 amper olması gerekiyor 0.16 amper bir Komponent veyahut devre elemanlarında sıkıtı var ısın parçayı bulmanız lazım

0.100 değil üstadım 0.015 yani bende 0.000 şeklinden 4 rakamlı gösteriyor

Cv ışığın yanıyorsa veya
Göz kırpıyor ise kısa devren var.
Resim model eklersen bakalım

ıo çip, stand by ordaki 2 mosfet ve 2 tanede SY8033BDBC ENTEGRE söktüm anca cv ışığı söndü
IMG_20211121_012908.jpg IMG_20211121_012904.jpg

Şefim....��
Ic sokuldukten sonra makinaya 19v vermeyelim.
3v 5v lati yöneten dağıtan entegre .
19v heryere gecer baska yerler kısa ya düşer aman

Ic söküp semaya gore 3v 5v disaridan verebikirsin bacaklara ısınan yeri bulursun
Ic takılı iken 19v verebilirsin io sökülü olsada. Ama ic söküp 19v veremeyiz.

ustam lc dediğin anlamadım sanırm stand by diyorsun evet onu söküp 19 v verdim acemilik oldu ama bu işi deneyerek öğreniyoruz şimdi cv de ışık yanmıyor 0.01 amper oluyor kısa devre kesildi sanırım dediğiniz gibi 3v 5v da verdim kısa devre vermedi çok şükür çözdüm gibi yeni entegre veya mosfetler tam hatırlamıyorum sipariş edecez sanırım ayrıca ıo kb9012qf a3 elimde rt809h var onun adaptöre lehimlicem veya kablo lehimleiyp o şekilde yazacam youtube da gördüğüm kadarıyla bunu da denemek istiyorum hazır yazılmış alacağıma ben yazarım :)

ustam lc dediğin anlamadım sanırm stand by diyorsun evet onu söküp 19 v verdim acemilik oldu ama bu işi deneyerek öğreniyoruz şimdi cv de ışık yanmıyor 0.01 amper oluyor kısa devre kesildi sanırım dediğiniz gibi 3v 5v da verdim kısa devre vermedi çok şükür çözdüm gibi yeni entegre veya mosfetler tam hatırlamıyorum sipariş edecez sanırım ayrıca ıo kb9012qf a3 elimde rt809h var onun adaptöre lehimlicem veya kablo lehimleiyp o şekilde yazacam youtube da gördüğüm kadarıyla bunu da denemek istiyorum hazır yazılmış alacağıma ben yazarım :)

ooo sen np350e5c başlamışın en zor kartlardan biri lanet olası :) üstadım

6622820-samsung350board.jpg

işaretlediğim yerde 6 bacak entegre var onada bakarmısını geneli ordan patliyor

ustam bizim doçent hocanın gazoz dökmüşler berbat halde entegreleri buldum da alıp takarız çalışır mı bilmem :D