DA0AX1MB6F0 REV F Uma Sonrası Backlight var data yok.

Mert38

New member
Arkadaşlar merhaba. Anakarta uma işlemlerini yaptıktan sonra fotoğraftaki şekilde görüntü geliyor gerisi yok. Sorun nerden kaynaklı olabilir?
Linkleri görebilmek için VİP üyelik satın almanız gerekir. Lütfen üyelik satın almak için Üyelik Hakkında Genel Bilgilendirme konu başlığını kontrol edin.

hp g62 mi hocam

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

bu nu denermisn eger bunlari yapti isen kontrol etdermisni yanliş bişi olmasin

Bu şekilde yapınca ışık geldi zaten. Normalde badcapstaki işlemde kabloyu anakartın arkasındaki mosfetten kapasitör yerine çekince makine tetik almıyordu. Videoda ekran kartı bobininden kabloyu çekince ışık geldi görüntü yok. diğer şeyler aynı. Sadece 70 ohm dirençler yerine 72, 75 , 75 ohm taktım. Tek fark bu. Diğer herşey aynı.

Bu şekilde yapınca ışık geldi zaten. Normalde badcapstaki işlemde kabloyu anakartın arkasındaki mosfetten kapasitör yerine çekince makine tetik almıyordu. Videoda ekran kartı bobininden kabloyu çekince ışık geldi görüntü yok. diğer şeyler aynı. Sadece 70 ohm dirençler yerine 72, 75 , 75 ohm taktım. Tek fark bu. Diğer herşey aynı.

hocam data problem yok ise ekran denedinizmi ? ve son çağre 70 ohm deneyiniz oda olmaz ise güneyin kontro ediniz

samsung, innolux ve slim led farklı bir panel daha denedim yine aynı şekilde. Üzerindeki ekran lg marka. 70 değil de 71-72 ohm var. Onlarla deneyeceğim artık 75 leri söküp.

Biosta sorun olabilir mi sizce?

Biosta sorun olduğunu sanmıyorum. Uma biosa ihtiyaç olmadan çalışmalı. Aşamaları hatasız yaptı isen ve hla görüntü yoksa tam belirtilen omajda direnç kullanıp öyle test etmekten başka çözüm yok. Bu anakartı hiç uma yapmadığım için bişey söyleyemiyorum.

Hocam daha önce başıma geldi uma yaparken dirençlerden biri tam değmediği zaman arka ışık geliyor datalar gelmiyordu taşıdığınız parçaları kontrol eder misiniz

Sorunun çözümünü buldum. Anakartın ekran kartı kısmının arka tarafında videoda 1 tane tantal kondansatör vardı. Benim kartta da 2 tane vardı. Videodaki gibi söktüm ve görüntü geldi. Bilgisayar sorunsuz çalışıyor.

Sorunun çözümünü buldum. Anakartın ekran kartı kısmının arka tarafında videoda 1 tane tantal kondansatör vardı. Benim kartta da 2 tane vardı. Videodaki gibi söktüm ve görüntü geldi. Bilgisayar sorunsuz çalışıyor.

Bilgilendirme için teşekkür ederim ustam. İlerde denk gelirsem işe yarayacak