DELL MIH61R MB 1155 pin anakart sürekli dııt dııt sesi veriyo

MMK

New member
anakart a elektrik verince kendiliginden açılıyor ve 6-7 saniye sonra iki kere dııt dııt yapıyor sonrasında 3 saniye aralıklar ile surekli dııt dııt yapiyor ve ekrana görüntü vermiyor.
tecrubeli ve deneyimli arkadaşların önerilerini bekliyorum.

anakart a elektrik verince kendiliginden açılıyor ve 6-7 saniye sonra iki kere dııt dııt yapıyor sonrasında 3 saniye aralıklar ile surekli dııt dııt yapiyor ve ekrana görüntü vermiyor.
tecrubeli ve deneyimli arkadaşların önerilerini bekliyorum.

Daha tecrübeli ustalar cevaplayacaktır fakat 2 bip sesi genelde bellek hatasına işaret eder. Bellekler uyumsuz olabilir birbiri ile veya bozuk olabilir veya ram yuvalarında sorun olabilir. Temizlenmesi gerekebilir veya ram değişimi gerekebilir. Ben bu tür durumlarda tam emin olmak için birden çok donanım ile test yapıyorum. Bellekleri değiştiriyorum veya anakarta çift bellek takılı ise tek bellek ile deniyorum. Ekran kartı aynı şekilde onboard ekran kartı var ise anakartta pci ex. veya agp çıkartıp bios resetleyip o şekilde deniyorum. Yok ise temizleyip o şekilde deniyorum. Zaten hiçbiri çözüm olmaz ise genelde daha cidi bir sorun olduğuna işaret ediyor.

Son düzenleme:
Tskederim usta.ram bulup değişik ramlar ile bir deneyim

hocam power ledlerideki hata kodlarini araştırımısnız?

bu anakartın boardview ini bulabilirmiyiz?

şeması malesef çok zor ama başka kasaya aktarım yaptı iseniz kart çalişmaya bilir swic usb vese portlarını isteyeceektir.