N5010 7 Bip arızası

myrose

New member
Web sitesi
myroseelektronik.com
selamın aleyküm ustalar

cihaz N5010 i3 işlemcili

cihazda 7 beep arızası var

işlemcinin tüm voltajları var

işlemci denendi

sıvı teması vs yok

bios denen di

başına gelen ustalar varmı bu arızadan ?

Anladığım kadarı ile ekran kartlı olan model değil. Elime Dell 7 bip arıza ile gelen cihazlarda genellikle ekran kartı çipiyle alakalı sorun olduğunu gördüm. Genelde bu CPU veya GPU arızasına işaret eder. Ufak ısıtma ile sorunun orda olduğunu doğrulayıp UMA ile sorunu çözmüşlüğüm olmuştu. Şayet ekran kartlı model değilse kuzeyde sorun olabilir bu hatayı verdirecek başka bir sorun oluyor ise de bu konuda fikrim yok maalesef. @Kurucu "Gökhan usta" konuyu gördüğünde bir bilgilendirme yapar .

Kolaylıklar.

üstadım cihaz ekran kartlı model ve ekran kartı arızaları dell cihalarda 8 bip uyarısı veriyor %100 nettir

n5010 modellerde 7 bip arızası ilk kez karşılaşıyorum bip kodlarında cpu görünüyor

üstadım cihaz ekran kartlı model ve ekran kartı arızaları dell cihalarda 8 bip uyarısı veriyor %100 nettir

n5010 modellerde 7 bip arızası ilk kez karşılaşıyorum bip kodlarında cpu görünüyor

Usta harici de denediniz mi ben de karşılaşmadım. Fakat Panel veya data kablosu ile ilgili bir sorun olabilir mi acaba ? Ayrıca işlemcinin yanında bulunan kondansatörleri kontrol ettiniz mi. Ben de baktığımda işlemci ile ilgili hata olduğu yazdığını gördüm. Bir ihtimal İO hatası da olabilir diye düşünüyorum.

Data kablosununun soketine bakın ve yeni data kablosu deneyin sorununuz çözülücektir.

Son düzenleme: