x555 anakart arızası hakkında

vahit.lafci

New member
Merhaba. Asus X555 bilgisayarımın LCD panelini değiştirdikten sonra görüntü gelmemeye başladı malesef. Sistem şarj alıyor. Güç hattında sorun olduğunu sanmıyorum. Güç tuşuna bastıktan bir kaç saniye sonra batarya simgesinin olduğu LED 1 er saniye aralıklarla 5 kez yanıp sönüyor ve bu durum sürekli devam ediyor. Anakartı söktüm inceledim fiziksel bir hasar bulamadım. LED kodlarının ne anlama geldiğine dair bir kaynak da bulamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

hocam öncelikle geçiş olsun içten takmalı cihalarda özelikle ana kartlarının yapısı çok ince arza genelde statikte kaynaklanıyor. keşke bataryayı sokup işlem yap sadin keşke beslemeli ölçmen tavsiye ederim besleme kaynaklı olabilir tavsiyem bunlar olur birde bios dener misin ?

hocam öncelikle geçiş olsun içten takmalı cihalarda özelikle ana kartlarının yapısı çok ince arza genelde statikte kaynaklanıyor. keşke bataryayı sokup işlem yap sadin keşke beslemeli ölçmen tavsiye ederim besleme kaynaklı olabilir tavsiyem bunlar olur birde bios dener misin ?

Teşekkürler hocam. İşlem yaparken bataryayı sökmüştüm tabiki. Bios pili yok cihazda bataryayı sökünce bios da sıfırlanıyor.

harici den görüntü alıyorsan lvds entegresi arızalıdır