Neler yeni

İŞLEMCİ DEĞİŞİMİ

saracc23

New member
Merhaba ustalarım ve forum üyeleri ,HP 650 cihazın işlemcisi CELERON , ben bunu i5 3.NESİL işlemci ile yükseltmesini yaptım , cihaz 20-30 dakika da bir kapanıyor , ben bu sorunu daha önce başka bir cihazda da yaşamıştım ama nasıl çözülmüştü hatırlamıyorum, bu sorunu deneyimleyen kişiler bana ne yapacağımı anlatabilir mi ?

NOT : Konu yanlış yerdeyse kusura bakmayın , nereye açacağımı bilemedim.

Merhaba ustalarım ve forum üyeleri ,HP 650 cihazın işlemcisi CELERON , ben bunu i5 3.NESİL işlemci ile yükseltmesini yaptım , cihaz 20-30 dakika da bir kapanıyor , ben bu sorunu daha önce başka bir cihazda da yaşamıştım ama nasıl çözülmüştü hatırlamıyorum, bu sorunu deneyimleyen kişiler bana ne yapacağımı anlatabilir mi ?

Üstadım öncelikle merhaba. Ben bunun ısıyla alakalı bir sorun olduğunu söylemeden önce yomga seti ile ilgili bir uyumsuzluk olduğunu düşünüyorum. Öncelikle yonga seti pc de o işlemciyi destekliyormu. Bilgisayarın ortalama olarak yarım saatte kapandığını söylemişsiniz. Bu senaryo tanıdık geliyor. Öncelikle bence şöyle bir test yapın. Bilgisayarı 20 dakika civarında çalıştıktan sonra uyku moduna almaya ayarlayın. Bunu birkaç kez tekrarlayarak Sonrasında bu şekilde bilgisayarın yarım saat içerisinde veya daha fazla sürede kapanıp kapanmayacağını kontrol edin. Bir ihtimal ME kaynaklı olabileceğini de düşünüyorum. Mevcut biosa ClenMe yaparak denemenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:

bios mod isteyebilir ona göre modlama yapman gerekebilir daha yüksek voltaj ile çalışıyor olabilir datasheet kontrol et. Bazen de sağlam sandığımız işlemciler bozuk çıkabilir.